copywriter-brein-schrijven-nicol.nl
schrijf-tussen-de-regels-door-mobiel

Job Value Proposition-project.

Een schaarse of strategische wervingsdoelgroep, hoge wervingscomplexiteit of volumerecruitment. Of misschien wel allemaal. Om hier de juiste arbeidsmarktcommunicatie voor te realiseren, is het essentieel te achterhalen wat de beoogde wervingsdoelgroep is, wat hem beweegt en wat de Job Value Proposition (JVP) is. Vanuit die basis kun je efficiënt en effectief recruitment bedrijven, waaronder de ontwikkeling van verleidende wervingscampagnes en creatie van converterende content. Zo vervul je succesvol vacatures, ongeacht de complexiteit van het wervingsvraagstuk.

Alleen als je weet wát de doelgroep beweegt, kan je deze ook daadwerkelijk laten bewegen. Het enige juiste startpunt is daarom inzicht verkrijgen in de doelgroep, zijn (óf haar) workdrivers en gewenste communicatiestijl. Daarom leggen we tijdens een interactieve 2 uur durende-sessie met elkaar de basis voor een persona. Met elkaar, want ik leid de sessie met Arjan Elbers, managing director van Getnoticed. En ik zoek de samenwerking op met de medewerkers van de organisatie als het gaat om kennis van de doelgroep, vacature en werkgever. Ook kan ik terugvallen op doelgroep intelligence van Brandchart en online persoonlijkheidsprofielen via Crystal Knows.

De JVP geeft antwoord op de vraag: Wat maakt deze vacature bij deze werkgever zo interessant voor de kandidaat?

Nicol Tadema, Directeur – Voor Tekst

Aansluitend achterhalen we, met de persona als uitgangspunt, wat de betreffende vacature voor de wervingsdoelgroep interessanter maakt dan een soortgelijke vacature bij een arbeidsmarktconcurrent. Het antwoord is de Job Value Proposition die ik onder woorden breng in de laatste fase van het proces: de creatie van een vacaturetekst als onmisbaar element in de werving. Zo heb je al binnen 1 week een effectief uitgangspunt voor succesvolle werving.

De toegevoegde waarde.

  • Een persona, voor optimaal beeld bij de doelgroep.
  • Een Job Value Proposition, als verkoopargument voor de vacature(s).
  • Een tailormade vacaturetekst, gebaseerd op de persona en JVP.

De toegevoegde waarde.

  • Een persona, voor optimaal beeld bij de doelgroep.
  • Een Job Value Proposition, als verkoopargument voor de vacature(s).
  • Een tailormade vacaturetekst, gebaseerd op de persona en JVP.

Zij gingen je voor.

SPIE-logo
croonwolterendros-logo
VDL-groep-logo
synsel-techniek-logo
Chat openen
stuur me een WhatsApp
Waarmee kan ik je helpen?