Inclusieve vacatureteksten schrijven.

Incompanytraining

Nicol en Annelies

Tijdens deze incompanytraining van 6 uur leren jouw collega’s hoe zij vacatureteksten schrijven:

 

  • zodat een bredere doelgroep en talent wordt bereikt.
  • die discriminatievrij zijn.
  • waardoor niemand zich buitengesloten voelt.

2 voor de prijs van 1.
Voor deze incompanytraining Inclusieve vacatureteksten schrijven bundelen Annelies Graafland en ik onze expertises. Annelies is diversiteit- en inclusie consultant. Ik breng mijn ervaring met (vacature)teksten schrijven in. Samen delen we onze kennis met jouw team. Lekker pragmatisch, energiek en interactief. Zodat jouw team wordt geïnspireerd én geïnformeerd. Met praktische tips en tricks waarmee jouw team alle input meteen in de praktijk kan brengen.

Er is volop ruimte voor interactie en de mensen worden aan het werk gezet. Want leren is vooral doen. Annelies en ik dagen de mensen uit teksten op B1-niveau te schrijven, vereisten om te buigen naar gedragskenmerken en genderneutrale functietitels te bepalen.

Inclusieve vacatureteksten
Inclusie en diversiteit komt (gelukkig) steeds hoger op de agenda’s bij organisaties. Een inclusief geschreven vacaturetekst kan enorm bijdragen aan het bereiken van een diverse(re) doelgroep. Er is 1 ‘maar’: het schrijven van een inclusieve vacaturetekst is makkelijker gezegd dan gedaan. Zo is het schrijven van een inclusieve vacaturetekst sowieso meer dan ‘even ergens een diversiteitsstatement’ toevoegen. En inclusief schrijven gaat ook (veel) verder dan alleen schrijven voor zowel man als vrouw. Wat denk je van non-binair, leeftijd, achtergrond, seksuele geaardheid, een handicap of wel/geen achterstand tot de arbeidsmarkt?

Lekker praktisch

  • Annelies en ik komen naar jullie toe: de incompanytraining wordt op locatie gegeven.
  • Tot 12 deelnemers per training. Meer deelnemers? Laten we overleggen.
  • Jouw investering is 3473 euro (per training). Dat is exclusief btw en inclusief intake, maatwerk en materialen.

Nicol Tadema.
nicol-crkIn de afgelopen 20 jaar schreef ik duizenden vacatureteksten. En dan tel ik de 3 boeken die ik erover schreef niet eens mee. Mijn kennis over het meestgebruikte middel in arbeidsmarktcommunicatie deel ik tijdens lezingen, consults en masterclasses. In 2011 richtte ik Voor Tekst op, een bureau dat 100% gespecialiseerd is in teksten voor de arbeidsmarkt. Ik ben co-founder van én expert Wervende teksten op het kennisplatform voor recruitment; Kiqit.

En dus auteur van 3 boeken: Tekst werkt, handboek voor tekst binnen recruitment en hr, de nieuwe Werven met Woorden én Werven met Woorden, beiden een handleiding voor het schrijven van goede vacatureteksten. Eind 2022 verschijnt mijn vierde boek: Magische woorden, een boek speciaal voor tekstschrijvers, copywriters en communicatieprofessionals die willen toveren met tekst.

Annelies Graafland.
profielfoto-annelies-graaflandZe noemen mij ook wel Alice in Wonderland. Want ik vind: een avontuur is het beste cadeau wat je kan geven of krijgen. En ik praat tegen katten. Mijn vrolijke gekheid is mijn beste competentie.

Ik werk als Diversiteit & Inclusie consultant én recruitmentmanager bij EN HR solutions. Ook ben ik bestuurslid bij het grootste onafhankelijke recruitmentplatform in Nederland: Recruiters United. De afgelopen jaren maakte ik veel situaties op de werkvloer mee waarbij discriminatie een rol speelde. Ik vind dat iedereen zou moeten streven naar meer diversiteit op de werkvloer.

Chat openen
stuur me een WhatsApp
Waarmee kan ik je helpen?