Inclusieve vacatureteksten schrijven.

voor meer diversiteit binnen je organisatie

In een online masterclass van circa 2,5 uur ontdek je hoe jij:

  • discriminatievrije teksten schrijft.
  • een bredere doelgroep en talent bereikt.
  • een vliegende start hebt met een diverse shortlist.
panel-masterclass-inclusie-21

Het schrijven van een inclusieve vacaturetekst is niet zo vanzelfsprekend als je misschien dacht.
Het is sowieso meer dan ‘even ergens een diversiteitsstatement’ in je vacaturetekst stoppen. En inclusief schrijven gaat ook (veel) verder dan alleen schrijven voor zowel man als vrouw. Wat denk je van non-binair, leeftijd, achtergrond, seksuele geaardheid, een handicap of wel/geen achterstand tot de arbeidsmarkt?

Nu de Inspectie SZW het vergrootglas legt op inclusief werven (en selecteren) neemt de noodzaak voor inclusieve vacatureteksten voor werkgevers én intermediairs toe. De aangescherpte richtlijnen brengen bovendien veranderingen met zich mee als het gaat om vacatureteksten schrijven. Welke veranderingen dit zijn, hoe je inclusieve vacatureteksten schrijft en dat ook jij vooroordelen hebt: daarop zoomen D&I expert Annelies Graafland en ik tijdens deze masterclass in. Bereid je voor op 1 grote aha-erlebnis.

In een notendop.

R

Datum volgt z.s.m.

Van 9:15 uur tot 12 uur

R

197

Kleine investering (ex. btw)

R

Maximaal 25

Deelnemers

Vaker dan je denkt
Het uitsluiten van bepaalde doelgroepen in een vacaturetekst komt vaker voor dan je denkt. In de meeste gevallen gebeurt dit (gelukkig) onbewust door de schrijver van een vacaturetekst. Bijvoorbeeld doordat je het woord ‘bijbaan’ in je tekst zet of dat je bij de functievereisten opschrijft ‘2 tot 4 jaar werkervaring’. Of omdat er een typisch Nederlandse uitspraak in de tekst staat.

Zorg voor meer diversiteit binnen je organisatie, schrijf inclusieve vacatureteksten

Goed om te weten.

Terugkijken

Enkele dagen na de masterclass ontvang je een terugkijk-link. Handig voor als je niet live kunt deelnemen.

Online sessie

Het is een online masterclass. Alle informatie die nodig is om erbij te zijn ontvang je ruim op tijd.

w

Kleine groep

Er doen maximaal 25 mensen mee. Er is dus volop interactie en ruimte om jouw vragen te laten beantwoorden.

Slechts 25 plekken beschikbaar.

copywriter-neuromarketing-nicol-tadema

    Nicol Tadema.

Ik ben een geluksvogel. Ik kan namelijk datgene doen waar ik blij van word: adviseren, spreken en content creëren. Ik weeg mijn woorden af en zet tekst in als beïnvloedingswapen. Ik spreek vanuit mijn hart en steek mijn enthousiasme nooit onder stoelen of banken. Het bundelen van krachten en buiten de lijntjes kleuren geeft mij energie.

Naast consultant, spreker en copywriter op eigen titel ben ik oprichter van Voor Tekst. Dit bureau is 100% gespecialiseerd in teksten voor de arbeidsmarkt. Ik ben co-founder van én expert Wervende teksten op het kennisplatform voor recruitment; Kiqit. En ik schreef het boek Werven met Woorden; een handleiding voor het schrijven van goede vacatureteksten.

annelies-graafland

    Annelies Graafland.

Ze noemen mij ook wel Alice in Wonderland. Want ik vind: een avontuur is het beste cadeau wat je kan geven of krijgen. En ik praat tegen katten. Mijn vrolijke gekheid is mijn beste competentie.

Ik werk als Diversiteit & Inclusie consultant én recruitmentmanager bij EN HR solutions. Ook ben ik als bestuurslid bij het grootste onafhankelijke recruitmentplatform in Nederland: Recruiters United. De afgelopen jaren maakte ik veel situaties op de werkvloer mee waarbij discriminatie een rol speelde. Ik vind dat iedereen zou moeten streven voor meer diversiteit op de werkvloer.

Ontdek hoe je inclusieve vacatureteksten schrijft.

Chat openen
stuur me een WhatsApp
Waarmee kan ik je helpen?