Vacatureteksten schrijven voor het brein.

leer nog slimmer wervende teksten schrijven

In een online masterclass van 2,5 uur ontdek je hoe jij:

 • met tekst het onbewuste brein van de lezer beïnvloedt.
 • succesvol beïnvloedingsprincipes inzet in het wervingsproces.
 • van latent werkzoekenden actieve sollicitanten maakt.
Masterclass-vacatureteksten-voor-het-brein-nicol

Een gewone vacaturetekst moet beter
De arbeidsmarkt is krap. Krapper dan krap en dat blijft nog wel even zo. Hoe kan je juist die schaarse kandidaat verleiden om te solliciteren naar jouw vacature? Door bewust het onbewuste brein van jouw doelgroep te beïnvloeden. Zo krijg je zelfs latent werkzoekende in beweging.

Tijdens deze masterclass staan de 7 beïnvloedingsprincipes van de wereldberoemde sociaal psycholoog Robert B. Cialdini centraal. Benieuwd welke dat zijn? Sociale bewijskracht, autoriteit, schaarste, wederkerigheid, consistentie, sympathie en eenheid.

Zij gingen je voor.

"Mijn brein staat weer op scherp na je masterclass, hopelijk loop ik geen topper meer mis met mijn nieuwe vacatureteksten 😊."

– Gisela Veldkamp, Fygi
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

"Ik heb onwijs veel inspiratie opgedaan tijdens de masterclass van Nicol. En heb alle inhoudelijke tips met veel plezier meegeschreven."

– Joyce Kienhuis, trainer bij Timing
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“Interessant om neuromarketing en beïnvloedingsprincipes toe te gaan passen in vacatureteksten. Nieuwe inspiratie!”

– Jolien Bijhouwer, EN HR Solutions
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

"Nicol laat zien hoeveel impact je kunt maken op potentieel talent, door de juiste woorden te kiezen in je vacaturetekst. Aan de hand van theorie, voorbeelden en fijne tips & tricks krijg je de juiste tools aangereikt om vacatureteksten te schrijven die aanslaan bij jouw doelgroep. Een absolute aanrader!”

– Sophie Don, Employer Branding Specialist, EN HR Solutions
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“In deze masterclass legt Nicol uit hoe je met tekst het onbewuste systeem van het brein prikkelt. Eén van de doeltreffende manieren om jouw latente doelgroep aan te zetten tot actie! Een onmisbaar element in een strategie waar recruitment en marketing samenkomen voor het aantrekken van nieuw talent.”

– Samantha van Yperen, Strikt
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zij gingen je voor.

“Ik heb onwijs veel inspiratie opgedaan tijdens de masterclass van Nicol. En heb alle inhoudelijke tips met veel plezier meegeschreven.”​ ​- Joyce Kienhuis, trainer bij Timing

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“Nicol laat zien hoeveel impact je kunt maken op potentieel talent, door de juiste woorden te kiezen in je vacaturetekst. Aan de hand van theorie, voorbeelden en fijne tips & tricks krijg je de juiste tools aangereikt om vacatureteksten te schrijven die aanslaan bij jouw doelgroep. Een absolute aanrader!” ​- Sophie Don, Employer Branding Specialist bij EN HR solutions

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“Mijn brein staat weer op scherp na je masterclass, hopelijk loop ik geen topper meer mis met mijn nieuwe vacatureteksten 😊.”– Gisela Veldkamp, Fygi

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“Interessant om neuromarketing en beïnvloedingsprincipes toe te gaan passen in vacatureteksten. Nieuwe inspiratie!” – Jolien Bijhouwer, EN HR Solutions

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“In deze masterclass legt Nicol uit hoe je met tekst het onbewuste systeem van het brein prikkelt. Eén van de doeltreffende manieren om jouw latente doelgroep aan te zetten tot actie! Een onmisbaar element in een strategie waar recruitment en marketing samenkomen voor het aantrekken van nieuw talent.”– Samantha van Yperen, Strikt

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

In een notendop.

R

Van 9:15 tot 12:00 uur

4 oktober

R

Kleine investering (ex. btw)

267

R

Deelnemers

Maximaal 25

Wil jij ook:

 • een verdiepingsslag slaan als het gaat om vacatureteksten?
 • het brein van jouw doelgroep veroveren?
 • zorgen dat jouw vacaturetekst betere resultaten oplevert?

Inclusief.

Het boek Tekst werkt

Tekst werkt is het handboek voor tekst binnen recruitment en hr.

Wil je dit boek niet ontvangen? Dan krijg je € 19,00 korting op jouw deelnameprijs.

Terugkijk-link

Kort na de masterclass ontvang je een terugkijk-link die 2 weken geldig is.

Handig voor als je niet live kunt deelnemen of de masterclass nog een keer wil zien.

E-book

Veel van de tips en tricks vind je in het e-book ‘Vacatureteksten schrijven voor het brein’.

Dit e-book ontvang je kort na afloop van de masterclass.

Slechts 25 plekken beschikbaar.

Energie(k)

Je hebt online trainingen waar trainers monotoon een standaardverhaal afdraaien en jij ondertussen je mail even checkt.
Jouw mailbox moet even wachten. Jij zit namelijk aan het beeldscherm gekluisterd terwijl ik mijn kennis over de 7 beïnvloedingsprincipes deel.

Praktisch

Geen stoffige theorie, wel direct bruikbare inzichten. Ik deel herkenbare praktijkvoorbeelden en vertel over de wetenschap erachter.
De kennis die je opdoet kan je bij de eerstvolgende vacaturetekst die je schrijft toepassen. En zo kan je direct profiteren van de resultaten.

w

Voor jou

Deze masterclass is perfect voor recruiters, intercedenten, hr-medewerkers en contentspecialisten. Zeker als
je de verdieping zoekt bij het schrijven van vacatureteksten.
Goed om te weten: dit is dus géén basistraining Vacatureteksten schrijven.

De 7 beïnvloedingsprincipes

 • Sociale bewijskracht
  In reguliere marketing zie je dat de sociale bewijskracht vooral benut wordt door de inzet van (product)reviews, logo’s en keurmerken. Niet echt dingen die in een vacaturetekst terugkomen. Toch is de vacaturetekst heel geschikt om de enorme kracht van dit beïnvloedingsprincipe te benutten.

 • Schaarste
  ‘Nog 1 kamer vrij op deze website’. Het is misschien wel het bekendste voorbeeld van het beïnvloedingsprincipe schaarste. Schaarste maakt mensen hebberig en zorgt voor een gevoel van urgentie. Dat gevoel, dat kan je ook in vacatureteksten creëren en zo jouw conversie beïnvloeden.

 • Wederkerigheid
  Van alle 7 beïnvloedingsprincipes lijkt wederkerigheid misschien het meest complexe principe om toe te passen in de vacaturetekst. Toch hoef je geen grote incentives of dure cadeaus uit te delen om wederkerigheid te triggeren tussen jou en de potentiële sollicitant.
 • Commitment en consistentie
  De bekendste vorm van consistentie is het brengen van mensen in de ‘ja-modus’. Hoe kan jij jouw kandidaat ja laten zeggen? Dat begint vaak al ver voor de vacaturetekst. Zo speelt het werkgeversmerk een belangrijke rol bij het benutten van de kracht van dit beïnvloedingsprincipe.
 • Sympathie
  Heeft de lezer sympathie voor jouw organisatie? Dan volgt deze persoon je sneller in adviezen en keuzes. Creëer herkenning, vertel verhalen en geef complimenten om de kracht van dit principe succesvol te benutten in de vacaturetekst.
 • Autoriteit
  De overtuigingskracht van professionals en bekende personen is groter dan van een willekeurig ander persoon. Simpel gezegd: als een autoriteit iets zegt, dan wordt dit veelal voor waarheid aangenomen. Ook door jouw potentiële doelgroep.
 • Eenheid
  Iedereen kent het gevoel dat je ergens bij wilt horen. Dat begon al als kind dat je gekozen wilde worden bij gym. Eenmaal volwassen en actief in de ‘werkende wereld’ is dat niet anders. Aandacht voor saamhorigheid en eendracht hoort dus zeker thuis in de vacaturetekst.
vidaxl-logo
Deloitte logo
goodhabitz-logo
vidaxl logo
maasstad-logo
jde-logo
copywriter-neuromarketing-nicol-tadema

    Nicol Tadema.

Mijn naam is Nicol Tadema. En ik krijg jeuk van de gemiddelde vacaturetekst. Daarom werk ik al ruim 10 jaar aan betere vacatureteksten. Zo heb ik duizenden vacatureteksten geschreven en deel ik mijn ervaringen graag tijdens presentaties en trainingen. Ook schreef ik 3 boeken over de meest voorkomende teksten binnen recruitment en hr. Hierin speelt de vacaturetekst als meest gebruikte arbeidsmarktcommunicatiemiddel een belangrijke rol.

Ontdek hoe je met de vacaturetekst het onbewuste brein van de lezer kan beïnvloeden.

Chat openen
stuur me een WhatsApp
Waarmee kan ik je helpen?