maak impact met tekst

Aangenaam.

Ik ben Nicol Tadema. Een geluksvogel omdat ik alles mag doen waar ik blij van word: spreken, trainen en adviseren over tekst. Om precies te zijn over tekst waarmee je invloed uitoefent op het onbewuste brein. Dat deel van het brein waarmee mensen 95% van de keuzes maken. Met de juiste woordkeuze kun je namelijk het gedrag van jouw lezer sturen. In een richting die jij zelf bepaalt.  

Mijn liefde voor tekst gaat al even terug. Als meisje van een jaar of 11 zat ik het liefst in mijn meisjeskamer, achter het witte bureautje. Mijn vingers roetsjten over het toetsenbord van de feloranje typemachine.

De tijd staat niet stil. Ik ben inmiddels een stuk ouder. En wijzer. Na leerzame omzwervingen in de horeca-, congres- en uitzendbranche belandde ik als marketing manager bij een werving- en selectieorganisatie. Hier ontdekte ik de kracht van tekst. Dát tekst werkt. Sindsdien verdiep ik mij in de schrijftactieken en beïnvloedingsprincipes waarmee het beslissingsgedrag van de lezer kan worden beïnvloed.

Voor Tekst.

In 2011 startte ik Voor Tekst, het enige bureau dat zich 100% richt op teksten voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Dat maakt Voor Tekst tot de specialist als het gaat om bijvoorbeeld vacatureteksten, testimonials, webteksten, hr-brieven en e-mailteksten. 

Werven met Woorden.

Van mijn toetsenbord rolde eerder het boek over vacatureteksten: ‘Werven met Woorden’. Werven met Woorden is de onmisbare handleiding voor iedereen die regelmatig vacatureteksten schrijft.

 

Kiqit.

Kiqit is de plek waar >3.500 members en alle recruitmentkennis samenkomen. In 2020 heb ik dit kennisplatform opgericht met collega-vakidioten Arjan Elbers en Marcel van der Meer. Naast co-founder ben ik op dit platform expert ‘Wervende teksten’. Let’s Kiqit.

Tekst Werkt.

Tekst werkt is het derde boek dat ik schreef. Het verschijnt in het najaar 2021 en is het handboek voor tekst binnen recruitment en hr. Zo laat ik professionals in deze vakgebieden ontdekken dat en hóé tekst ook voor hen kan werken.

Wat de meesten wel over mij weten:

  • ooit gestart als intercedente. Lang geleden.
  • heeft een built-in shit-detector.
  • juicht als Ajax scoort. Hard.
  • staat weleens op tafels tijdens trainingen.

Wat lang niet iedereen weet over mij:

  • kan ‘abacadabra’ niet normaal uitspreken.
  • was niet de beste van de klas bij Nederlands.
  • typt ‘vacaturetekst’ steevast als ‘vacaturetejst’.
  • schrijft teksten met een weegschaal.
Chat openen
stuur me een WhatsApp
Waarmee kan ik je helpen?