Tekst werkt.

Handboek voor tekst binnen recruitment en hr

Nicol-Tadema-auteur-Tekst-werkt-handboek-tekst-recruitment-hrOver de auteur

Nicol Tadema (1976) is tekstspecialist, auteur en ondernemer. Sommigen noemen haar zelfs een teksttovenaar. Met de juiste woorden helpt zij organisaties zoals de Randstad Group, Rabobank en gemeente Amsterdam om zowel hun doel als doelgroep te bereiken. Hierbij zet Nicol haar jarenlange expertise in en benut ze de kracht van het onbewuste brein.

Haar allereerste stappen in de wondere wereld van arbeidsmarktbemiddeling zette Nicol in 2001. Na 3 jaar verruilde zij haar baan als intercedente voor een baan bij een startende werving- en selectieorganisatie. Van recruitment assistent rolde Nicol hier door naar marketing manager. Hier ontdekte zij haar ware liefde voor het schrijven.

In 2011 richtte Nicol een tekstbureau op dat zich specialiseert in teksten voor de Nederlandse arbeidsmarkt: Voor Tekst. Samen met haar team heeft zij laten zien dat tekst werkt bij organisaties zoals Coca-Cola, Jumbo Supermarkten, Tempo-Team, ANWB en gemeente Utrecht.

Met haar eigen label ‘Nicol’ richt zij zich sinds 2019 op het bewust beïnvloeden van het onbewuste brein met tekst. Met de juiste woorden weet zij invloed uit te oefenen op 95% van de keuzes die mensen maken in het onderbewustzijn.

Nicol is sinds 2020 ook een van de co-founders van Kiqit: het kennisplatform voor recruitment. Als je denkt dat dat alles is: eerder schreef Nicol al 2 boeken: in 2016 rolde ‘Werven met Woorden’ van de drukpersen en in 2018 volgde ‘De nieuwe Werven met Woorden’.

Haar belangrijkste advies om tekst te laten werken: zet je oogkleppen af en de bril van de doelgroep op.

Chat openen
stuur me een WhatsApp
Waarmee kan ik je helpen?