Tekst werkt.

Handboek voor tekst binnen recruitment en hr

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke teksten worden behandeld in Tekst werkt?
De meest voorkomende teksten binnen recruitment en hr komen aan bod. Het omvangrijkste tekst-hoofdstuk gaat over de vacaturetekst. Logisch want dat is het meestgebruikte middel in arbeidsmarktcommunicatie. Daarnaast zijn er hoofdstukken gewijd aan hoe je de beste e-mailberichten, testimonials, InMails, social mediaberichten en webteksten schrijft.

Kan ik Tekst werkt bestellen? En waar?
Ja, zeker. Ga direct naar de bestelpagina. Het handboek voor teksten binnen recruitment en hr ploft dan binnen no-time op jouw deurmat.

Is Tekst werkt een update van De nieuwe Werven met Woorden?
Nee. Tekst werkt is het handboek voor teksten binnen recruitment en hr. Het boek gaat dan ook over zoveel meer dan de vacaturetekst alleen.

Het boek gaat dan óók over e-mails, campagnepagina’s, social mediaberichten, testimonials en webteksten. Daarnaast komen er diverse schrijftechnieken aan bod waaronder storytelling, doelgroepgericht schrijven en de Dialoog Methode. Kortom: Tekst werkt is zoveel meer dan de nieuwe Werven met Woorden.

Wat kost Tekst werkt?
De stuksprijs van Tekst werkt is 22,98 euro. Dat is inclusief tips, voorbeelden, inzichten, btw én portokosten.

Ik wil graag meerdere boeken bestellen. Krijg ik dan korting?
Ja, bij een bestelling van meer dan 10 boeken is een korting van 5% van toepassing.

Wil je meer dan 10 boeken bestellen, stuur dan een e-mail aan mail@nicol.nl. Je kunt ook het contactformulier invullen en dan neem ik contact met jou op.

Wat vind jij het beste hoofdstuk van Tekst werkt?
Moet ik echt kiezen? Okay, dan kies ik voor hoofdstuk 1: de voorbereiding.

Geloof het of niet: het daadwerkelijk schrijven van een tekst is het kleinste onderdeel bij de totstandkoming van een tekst. De voorbereiding heeft de overhand. Hierbij geldt écht: een goede voorbereiding is het halve werk. Gemiddeld ben ik 50% van het schrijfproces in de weer met research, inlezen en het doen van intakes. Ik bepaal mijn doel én de doelgroep. Pas daarna ga ik schrijven wat misschien 20% van de tijd in beslag neemt. De resterende 30%? Die is er voor het aanscherpen van de tekst. Tijdens deze fase kijk ik secuur of datgene wat ik tijdens de voorbereiding heb bedacht ook écht overkomt op de lezer. Ik zet letterlijk en figuurlijk de puntjes op de i.

En omdat kiezen echt lastig is wil ik ook hoofdstuk 2, 3 en 4 noemen. Dat zijn ‘Schrijf voor het onbewuste brein’, ‘Doelgroepgericht schrijven’ én ‘de Dialoog Methode’. Of ‘E-mailberichten’, ‘Speel Jenga’ en ‘De campagnepagina’?

Wat vind jij het leukst aan het uitbrengen van het boek Tekst werkt?
Ai, ik krijg keuzestress van dit soort vragen. Maar goed dat kreeg ik ook toen mij even terug werd gevraagd wat ik het allermooiste aan mijn vak vind.

Op het moment dat mij werd gevraagd wat ik het allermooiste aan mijn vak vind merkte ik dat ik niet kon kiezen tussen kennis delen, samenwerken en blijven ontwikkelen. Tijdens het schrijven van dit boek kwam dit allemaal samen. En precies dát vind ik het allerleukste aan het uitbrengen van het boek Tekst werkt. Dat ik kon doen wat ik het allermooiste vind aan mijn vak.

Wat heb ik eraan als ik het boek Tekst werkt lees?
Ik deel inzichten, tips en voorbeelden over teksten binnen recruitment en hr. Van de vacaturetekst tot aan e-mailberichten. Ik laat je ontdekken:

  • dat je geen tekstschrijver hoeft te zijn om wel goede teksten te schrijven.
  • dat een juiste opbouw jou helpt bij het sneller én slimmer schrijven.
  • hoe je met tekst de instroom van talent, diversiteit, personeelsverloop, omzet, conversie en/of efficiency beïnvloedt.

Waarom heet het boek Tekst werkt?
In de afgelopen jaren heb ik de kracht van tekst ontdekt. Ik weet dat je met de juiste woorden bijna alles kan bereiken. Zo kan je invloed uitoefenen op de kwaliteit van sollicitanten, een hogere conversie en/of omzet realiseren en diversiteit optimaliseren. Ik weet dat en hóé je met tekst 95% van de keuzes van de lezer kan beïnvloeden. Kortom: Tekst werkt.

Mijn kennis over de werking van tekst deel ik in Tekst werkt. Zodat ook jij de kracht van tekst kunt ervaren.

Wat is het ISBN-nummer van Tekst werkt?
Het ISBN-nummer van de paperback is 978-90-826068-7-4.
Het ISBN-nummer van het e-book is 978-90-826068-8-1.

Een voorproefje?
Je kunt gratis de eerste 76 pagina’s van het e-book downloaden.

Nog vragen?
Stuur mij een mail via mail@nicol.nl.

Groeten,

Nicol Tadema

Chat openen
stuur me een WhatsApp
Waarmee kan ik je helpen?