Authenticiteit is beter dan perfectie

Normaal doe ik er niet aan, maar dit jaar? Dit jaar startte ik met een waslijst aan goede voornemens. In de top 3: elke ochtend sporten, minder chocolade en mijn schermtijd minstens halveren.

Een goed begin...
De eerste week was ik een toonbeeld van zelfdiscipline. Tot een paar dagen terug. In plaats van uit bed op de crosstrainer te springen, maak ik maar 1 beweging en da’s er eentje richting de snoozebutton op mijn wekker. En 9 minuten later doe ik hetzelfde.

De chocolade? Het begon echt met een heel klein stukje. "Voor de antioxidanten”, vertelde ik mezelf. Voor ik het wist, had ik een hele reep op. En mijn schermtijd? Verdubbeld, alsof ik verloren tijd in moest halen.

Spiegelbeeld
Een paar weken later na het maken van mijn goede voornemens kijk ik in de spiegel. Ik zie niet het beeld van zelfverbetering dat ik voor ogen had. Het enige wat ik zie is wat kilo’s te veel.

Jos Burgers
Het ligt niet voor de hand dat ik bij het zien van mijn vetkwabben aan Jos Burgers moet denken. Deze auteur en spreker is slanker dan ik ben! Maar de kronkels in mijn brein gaan hun eigen weg. Op dat moment herinner ik mij zijn wijze woorden: “Authenticiteit is beter dan perfectie.” Ik neem nog een hap chocolade.

Communicatie
Ook in communicatie geldt dat authenticiteit beter is dan perfectie. Af en toe een ‘uh’ in een video óf het toegeven van je grootste flater in een social mediapost: imperfectie wordt meer gewaardeerd en vertrouwd dan perfectie.

Tijdens het seminar Neurocopywriting in 1 dag leer je dan ook niet foutloos communiceren. Wel ontdek je hoe je schrijft voor het brein om jouw conversie en resultaten te verbeteren. Ben je erbij? Ik regel chocola.