Salarisvermeldingen in de lift
Breaking news. Uit nieuw onderzoek blijkt dat (veel) meer werkgevers het salaris vermelden in hun vacatureteksten. Benieuwd hoeveel meer?
Hou je vast. Ik viel zelf namelijk bijna van mijn stoel af. In ruim ๐ฐ๐ฎ% ๐๐ฎ๐ป ๐ฑ๐ฒ ๐๐ฎ๐ฐ๐ฎ๐๐๐ฟ๐ฒ๐๐ฒ๐ธ๐๐๐ฒ๐ป wordt het salaris nu vermeld. Zo blijkt uit recent onderzoek van Jobdigger. Als je nagaat dat in 2019 het percentage nog onder de 20% lag, snap je dat dit een gigantische stijging is. En waarom ik een vreugdedansje maakte toen ik dit nieuws las. Ik denk trouwens ook dat de werkgevers erop los dansen:
- onderzoek van Reed.co.uk liet namelijk eerder zien dat het vermelden van het salaris 27% meer sollicitaties oplevert.ย
- Indeed zegt dat je zelfs kan rekenen op 45% meer sollicitaties!
En zo zijn er nog tig andere voordelen om vooral wรฉl het salaris in je tekst te vermelden.
Bron: Jobdigger, november 2022
In 2020 was er ook al een stijging zichtbaar met 26% salarisvermeldingen. De eer werd toegeschreven aan Google for Jobs die toen haar debuut maakte en salarisvermelding als rankingsfactor heeft. Even later, in het begin van 2022 deed ik ook al een vreugdesprong toen bleek dat inmiddels 34% van de vacatureteksten het salaris vermeldde. En nu, nog maar een paar maanden later is het dus 42%! Werf& noemde de stijging eerder een โduidelijk signaal dat organisaties op prijs concurrerenโ.
Op goede weg
42% is natuurlijk 58% te weinig. Toch ben ik trots. Zeker als je kijkt naar onze buurlanden. In Frankrijk zie je het salaris terug in 16,4% van de vacatureteksten. In Belgiรซ wordt het salaris maar in 5,5% vermeld! In Duitsland ligt het percentage nรณg lager, daar werd in maar 4,8% een salarisvermelding teruggezien.
Vast ook interessant voor jou: ย Salarisvermelding verplicht in vacatureteksten?