Gratis webinar
De kansen van AI voor vacatureteksten

schrijft een robot binnenkort jouw vacatureteksten?

hoe werkt dat nou eigenlijk?

wat vindt Google hiervan?

nog 53 plekken

Iedereen heeft het erover

Over ChatGPT, de nieuwste 'chatbot' van OpenAI. De kunstmatige intelligentie schrijft in luttele seconden een lange tekst op basis van een handjevol woorden die jij invoert. Zo kan je dus ook in een handomdraai een goede vacaturetekst genereren. Of toch niet? Wat gaat er al goed en waarin voegen wij als mensen nog waarde toe in de vacaturetekst? Hoe boek je ook onder aan de streep tijdwinst? Zijn de teksten wel goed vindbaar in Google? Hoe bereik je de beste kandidaat uit de markt? En op welke manier blijf jij je als vacaturetekstschrijver van de massa onderscheiden?

Zet nu in jouw agenda

26 JAN 23
donderdag
13:00

Wat is ChatGPT en wat heb jij eraan als je vacatureteksten schrijft?

Ik stelde de vraag aan een dienst die het taalmodel GPT-3 aka ChatGPT gebruikt en dit automatisch gegeneerde antwoord rolde binnen een paar seconden op mijn beeldscherm:

"GPT-3 is een zeer krachtige taalmodel dat is getraind om tekst te genereren op basis van een gegeven invoer. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden om tekst te genereren die lijkt op de tekst die u invoert. Als u vacatureteksten schrijft, kan GPT-3 u misschien helpen door suggesties te geven voor woorden en zinnen die u in uw tekst kunt gebruiken, zodat u sneller en gemakkelijker vacatureteksten kunt schrijven. Het is echter belangrijk om te onthouden dat GPT-3 niet perfect is en dat u altijd zelf de tekst moet controleren voordat u deze publiceert."

Voor de oplettende mensen: je ziet dat ik 2 termen gebruik als ik het heb over het taalmodel dat is ontwikkeld door Open AI : GPT-3 en ChatGPT. Er is geen verschil tussen chat GPT en GPT-3. Chat GPT is een afkorting voor "chat generative pretrained transformer" en is een andere naam voor GPT-3.  

Hoe kan je ChatGPT voor je laten werken bij het schrijven van vacatureteksten?

Met het taalmodel dat is ontwikkeld door Open AI kan je heel simpel en snel een basis neerzetten voor de vacaturetekst. Je voert enkele relevante woorden / vragen in en GPT-3 aka ChatGPT gaat voor je aan de slag. Maar welke woorden of vragen leveren het beste resultaat op? Over resultaat gesproken; met 1 muisklik heb je een volledig automatisch gegeneerde vacaturetekst. De basis staat. En dan? Zijn dit vacatureteksten:

  1. waarmee jij je echt onderscheidt als werkgever?
  2. waarmee jij de potentiele doelgroep in het ❤ raakt?
  3. die voldoen aan de hoge lat van Google? 
  4. die de lezer tot actie aanzetten (dus dat deze solliciteert)?

Als jij benieuwd bent naar de de kansen van de huidige AI- techniek voor jouw vacatureteksten, meld je dan nu aan voor dit webinar. 

nog 53 plekken

Experts

"Laat de techniek voor je werken."
Nicol Tadema

“De lat van Google ligt hoog, kan AI aan die eis voldoen?"

Chantal Smink

Dieper de inhoud in

En toen was er daar 'opeens' ChatGPT. Dit programma begrijpt hoe taal in het algemeen werkt en snapt hoe bepaalde woorden en zinnen samenhangen. Hierdoor kan het programma  op basis van een aantal aanwijzingen  hele teksten te genereren die klinken alsof ze door een mens zijn geschreven. In een handomdraai én alsof ze door een mens geschreven zijn...

Maakt ChatGPT ons als vacaturetekstschrijvers werkloos? En is dit hét hulpmiddel waar de gemiddelde recruiter zo naar smachtte? Zodat 'ie eindelijk dat vervelende taakje 'vacatureteksten schrijven' aan een ander (lees; ChatGPT) kan overlaten?  Hoe jij AI voor je kan laten werken, dat deel ik graag met je tijdens dit gratis webinar; 'De kansen van AI voor vacatureteksten'.

Mijn gast-expert Chantal Smink gaat in op de lat van Google, die steeds hoger komt te liggen. Geen kwaliteit, geen zichtbaarheid lijkt het wel. Is de kwaliteit van AI-content goed genoeg om aan de EAT-eisen van Google te voldoen? Ook deelt zij tips en tricks met je om met vacatures de SEO-strijd met de grote spelers aan te gaan. Die strijd kan je namelijk winnen als je maar niet die ene cruciale fout maakt, die bijna iedereen maakt. Wil je weten welke fout dat is? Dan is er maar 1 oplossing. Meld je aan, wees erbij op 26 januari en spits je oren.

Nicol Tadema, vacaturetekst-specialist

Nicol schreef duizenden vacatureteksten voor uiteenlopende bedrijven zoals voor het Rijksmuseum, Goodhabitz en Deloitte. Ook schreef ze 3 boeken over de vacaturetekst waaronder Werven met Woorden en Tekst werkt. Verder? Nicol is oprichter Voor Tekst; het tekstbureau met een specialisme in teksten voor de arbeidsmarkt. Zij is co-founder van én expert Wervende teksten op het kennisplatform voor recruitment Kiqit. Maar bovenal is Nicol trainer, adviseur en spreker over hoe je overtuigt met woorden.


In de afgelopen 20 jaar ontdekte Nicol over welke hobbels recruiters, hr-professionals en tekstschrijvers struikelen tijdens het schrijven van vacatureteksten. Zij weet welke intakevragen goud waard zijn. En Nicol kent de tools die jou kunnen helpen bij het sneller óf slimmer schrijven van vacatureteksten, Haar ervaring en enthousiasme deel ik als spreker tijdens dit webinar 'De kansen van AI voor vacatureteksten'.

SEO-specialist en gast-expert Chantal Smink

Chantal Smink is SEO-specialist sinds 2010. De afgelopen jaren werkte ze als SEO-specialist aan zowel bureau- als klantzijde voor kleine en grote bedrijven. Als Head of Content Marketing bij een online marketingbureau was ze verantwoordelijk voor klantgeoriënteerde content. Het is de combinatie van SEO- en Content Marketing die zorgt voor haar andere blik op SEO. Voor Chantal begint SEO niet met keywords en al helemaal niet met keyword onderzoek in tools. In plaats daarvan staat de gebruiker centraal.

 

Chantal is actief op Linkedin en Instagram. Ze schreef een boek over haar andere aanpak van SEO (Handleiding SEO & Contentstrategie voor Horizontale SEO) en heeft een goed beluisterde podcast op Spotify waarin ze telkens in 10 minuten tips en tricks over SEO deelt.

Doe gratis mee

Waarom moet jij hier tijd voor vrijmaken?
Niets moet. Alles mag. Maar als jij niet jouw kop in het zand wil steken en AI voor je wil laten werken, dan wil je dit niet missen. Tijdens dit gratis webinar 'De kansen van AI voor vacatureteksten' vertel ik wat er al kan met het taalmodel dat is ontwikkeld door Open AI : GPT-3 en ChatGPT én wat er (nog) niet kan. En hoe je dat gapende gat overbrugt. Dus dat je AI inzet én toch een vacaturetekst schrijft waarmee je de potentiele doelgroep in het ❤ raakt en tot actie aanzet. 

Voor wie is dit webinar 'De kansen van AI voor vacatureteksten'?
Voor alle recruiters, hr-professionals, tekstschrijvers, copywriters en alle anderen die geregeld vacatureteksten schrijven.

Is het echt gratis?
Ja. Chantal en ik delen graag onze kennis. Daar hoeft niet altijd een prijskaartje aan te hangen. Dus jij meldt je aan en ontvangt geen factuur. Wel krijg je 1 uur lang inspiratie en informatie over de mogelijkheden en beperkingen van AI.


Wordt het webinar 'De kansen van AI voor vacatureteksten'? ook opgenomen?
Als je er live bij bent is het het allerleukste én kan jij ook eventuele vragen stellen. Maar wat als jouw agenda al bommetje vol staat op 26 januari? Ook dan kan jij je gewoon aanmelden. Kort na het webinar deel ik per e-mail een link naar de opname. Deze opname blijft 1 week beschikbaar.