
Slecht nieuws over mijn nieuwe boek
Is het je weleens opgevallen dat krantenkoppen veelal een negatieve insteek hebben? Bijvoorbeeld ‘8 mensen overlijden bij vliegtuigcrash’, in plaats van ‘4 mensen overleven vliegtuigcrash’.
Uit onderzoek blijkt dat headlines met negatieve woorden meer clicks opleveren. Niet zo’n beetje ook. Elk negatief woord levert 2,3% meer clicks op. Waarom? Omdat lezers smullen van drama.
Dit brengt mij wel in een spagaat nu ik druk in de weer ben met het schrijven van een persbericht. Want hé, ik heb toch alleen maar goed nieuws te brengen? Het persbericht gaat over mijn nieuwe boek: 101 beïnvloedingstechnieken die jouw conversie en omzet verhogen. Wat kan ik nou voor negatiefs maken van het feit dat jouw resultaten straks door het dak heen gaan?
Hmm, even terug dan maar naar dat dramagevoel dat blijkbaar meer clicks oplevert. Dat beschrijf ik ook in mijn boek, in het hoofdstuk over het Negativity-effect. Over dat in de oertijd negativiteit ons hielp om te overleven. Hoorde een holbewoner geritsel in de struiken? Dan pakte ie direct pijl en boog erbij. Want wat als het een hongerige sabeltandtijger was? Door voorbereid te zijn op het ergste, was de overlevingskans het grootst.
‘Overleven’ in deze tijd, waar alles in een duizelingwekkend tempo verandert, is andere koek. Maar wat als je je realiseert dat er 1 ding vrijwel onveranderd is, sinds die oertijd? Ik heb het over hóé mensen keuzes en beslissingen nemen. Door hierop in te spelen boek je resultaat.
Daarbij kan je met mijn boek kiezen uit 101 beïnvloedingstechnieken. En het enige negatieve dat ik over dat boek kan bedenken, is dat het pas vanaf 18 april beschikbaar is. On the positive note: pre-orderen kan al wel via mijn website.